Aprèn a relaxar als infants

Ioga

EN QUÈ CONSISTEIX LA RELAXACIÓ

És el balanç entre l’activitat i la calma.

La relaxació és una forma de sentir-nos en pau amb nosaltres mateixos ja que relaxant el nostre cos físic, relaxem també la nostra ment.

PER QUÈ RELAXACIÓ PER ELS NENS/ES

Si potenciem el màxim la seva receptivitat per que arribin a confiar en els seus propis recursos, els estem preparant per enfrontar-se al futur. Existeixen varies formes d’ajudar-los: reforçar constantment les seves qualitats positives, ajudar-los a trobar la forma de dominar les seves actituds negatives, oferir-los confiança en ells mateixos i construir el seu petit ego o permetre’ls la lliure expressió i el lliure exercici de la seva personalitat. A través de les meditacions i visualitzacions es poden obtenir tots aquest resultats abans esmentats. Els nens necessiten dedicació i atenció que puguem donar-los, si volem que s’enfrontin al futur amb fortalesa i conscients de la seva meta.

La meditació és com un llibre obert, com obrir una porta per invitar els nens a entrar en una forma de pensar diferent que els hi proporcionarà una seguretat en sí mateixos. La meditació o relaxació resulta  beneficiosa a qualsevol edat. Els nens son molt receptius i , per tant, capaços d’acceptar idees, pensaments i conceptes nous. No entenen perquè no ho haurien de fer. Accepten conceptes que a vegades resulten difícils per els adults, perquè nosaltres els analitzem racionalment qualsevol procés que ens proposem. El procés d’absorció és diferent en el cas del nens: poden sentir que arriben volant a la lluna, m’entres els adults tendeixen a parar-se a pensar en les dificultats; poden sentir la màgia en el aire, m’entres que un adult pràctic diria: “Quina màgia?”. No obstant això, per els nens no existeixen raons que els impedeixi  volar a la lluna o percebre la màgia al seu voltant, perquè posseeixen una mentalitat  capaç d’acceptar que aquestes coses estan aquí a la seva disposició.

Els nens estan dotats del do de la imaginació, i crec que és necessari estimular-los per cultivar i augmentar la seva capacitat mental mitjançant el ús d’aquest do, que al seu torn potencia la creativitat. La meditació i la imaginació son bones amigues. Totes dues contribueixen a desenvolupar en el nen un medis d’expressió que tal vegada no arribi a trobar d’altra manera.

Ja que els petits tenen gran capacitat d’adaptació, s’aficionen a la meditació amb molta facilitat. De vegades, al nostre propi fill abstret, a un altre món, un món propi en el qual no podem entrar.  Tal vegada està mirant una formiga que arrossega una molla de pa més gran que ella i que està fent grans esforços per recorre el seu camí. Els nens saben quedar-se bocabadats en la contemplació de qualsevol cosa que els cridi l’atenció, fins al punt d’oblidar el que els envolta. No és més que una forma de somiar desperts o de meditar.

Per exemple, no els suposa un gran esforç visualitzar un conill o una casa quan els llegim la descripció en un llibre. Acostumen avançar-se i s’imaginen perfectament lo que els hi estem descrivint amb paraules. Passa el mateix quan els conduïm a un estat de relaxació. Les nostres paraules els invita a crear imatges mentals.

MOMENTS I CLIMA MÉS ADIENTS PER A LA PRÀCTICA

Primer de tot haurem d’aconseguir estar tots a un mateix nivell. De vegades les sintonies de cada infant no estan en les mateixes condicions. Les emocions sovint les expressem mitjançant el cos, per exemple: esverats, relaxats, apàtics, contents, tristos…Haurem de crear un clima càlid i acollidor, utilitzarem músiques molt suaus , el to de veu haurà de ser tranquil·litzador, molt baix i lent deixant les paraules es gronxin, així afavorirem que l’infant pugui visualitzar el que li estem descrivint…necessitarem un espai favorable, sense sorolls ni canvis bruscs de temperatura, què permet a l’infant estar còmode. No és aconsellable fer una relaxació amb l’estomac ple.

Dibuix relaxacio il.lustracions


Esperem que aquesta entrada us hagi estat ben útil per a ampliar els vostres coneixements en relació als beneficis de la relaxació en infants.

MOVIMENT LLIURE

També és important promoure de ben petits la seva expressió corporal i la seva autonomia de moviment. La filosofia del moviment lliure està basada en el respecte a l’infant, i en un concepte d’infància competent, capaç de créixer i desenvolupar-se amb plenitud. Cal confiar en el desenvolupament autònom del nadó, entenent per autonomia, la capacitat de l’ésser humà per buscar recursos i estratègies que l’ajudin a superar els obstacles.

Des de 4 Racons, petita empresa familiar de regals personalitzats i tallers creatius, hem volgut desenvolupar la nostra creativitat per poder oferir un article acord 100% amb aquesta filosofia.

Aquest article són les MANTES DE JOCS PEL TERRA pensadas per a la primera etapa de desenvolupament motriu dels nadons.

moviment-lliure

Si més informació sobre aquest article i altres regals personalitzats per a nens i nenes només cal que visiteu aquest enllaç:

REGALS INFANTILS PERSONALITZATS

ORIGINALS I ÚNICS

2 comentarios en “Aprèn a relaxar als infants

Comenta les nostres creacions

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s